Керування користувачами

Власники організацій в eSputnik можуть запрошувати або блокувати менеджерів та керувати їх правами доступу до можливостей облікового запису та інформації в ньому.

Батьківський та дочірні акаунти

Організація в eSputnik може мати ієрархічну структуру: батьківський акаунт і один чи кілька прив'язаних до нього дочірніх акаунтів — наприклад, для розділення різних брендів чи бізнес-напрямків. Батьківський акаунт є платіжною одиницею: рахунки виставляються та оплачуються на його рівні і покривають усі дочірні акаунти.

Ця структура також визначає, що бачить користувач:

  • Користувач, запрошений у батьківський акаунт, має доступ до нього та до всіх його дочірніх акаунтів.
  • Користувач, запрошений у дочірній акаунт, має доступ лише до цього акаунту — не до батьківського чи інших дочірніх акаунтів.

Щоб надати користувачу доступ лише до одного дочірнього акаунту, запросіть його безпосередньо туди, а не до батьківського акаунту.

Перелік ролей в акаунті

  • Admin: доступ до всіх можливостей облікового запису з правом додавати, блокувати, видаляти користувачів та керувати їх ролями.
  • Marketer: доступ до можливостей облікового запису без права керування користувачами.
  • Marketer without contacts export: доступ до можливостей облікового запису без прав управління користувачами та експорту контактів.
  • Marketer[no view and export contacts data]: доступ до можливостей облікового запису без права експорту та перегляду адрес та телефонів.
  • Designer: доступ до створення, редагування та видалення повідомлень й сценаріїв.
  • Content Creator: доступ до створення, редагування, видалення та відправлення повідомлень.
  • Auditor: доступ до перегляду облікового запису без права редагування, видалення та експорту.
📘

Зверніть увагу

Запрошення користувачів доступне лише в акаунтах з активованою мультифакторною аутентифікацію.

📘

Зверніть увагу

За замовчуванням роль Marketer не має доступу до розділу API. Адміністратор може окремо змінити цей доступ для потрібної ролі.

Вибір ролі для типових випадків

  • Співробітник підтримки, якому потрібно бачити, які комунікації отримав контактMarketer (або варіант з обмеженим експортом, якщо експорт даних контактів не потрібен).
  • Аналітик, якому потрібно вивантажувати дані контактів для звітностіMarketer, оскільки потрібні права на експорт; Auditor не має прав на експорт.
  • Хтось, кому потрібно лише переглядати кампанії/сценарії без внесення змінAuditor.
  • Створювач контенту чи шаблонів, який не повинен запускати розсилки чи керувати користувачамиContent Creator (може відправляти) або Designer (не може відправляти, лише редагує).
  • Співробітник, який завантажує файли з контактами (імпорт)Marketer: роль має доступ до імпорту контактів із файлу.

Запрошення нового користувача

  1. Увійдіть до облікового запису під обліковими даними адміна.
  2. Відкрийте налаштування → Користувачі і натисніть Запросити користувача.
  1. Впишіть email користувача, якому бажаєте надати права, і виберіть роль (наприклад, Marketer). Опційно внизу страниці можна додати ім’я та прізвище запрошеного. Натисніть Запросити.
  1. Запрошений користувач отримає листа з посиланням на активацію свого облікового запису.
  2. Перейшовши на посилання з листа, користувач перейде на реєстраційну сторінку.
  3. Після цього запрошений користувач буде активним, матиме роль, яку ви йому надали, і відобразиться у вкладці Користувачі.
📘

Примітка

  • Протягом дня можна запросити максимум 5 користувачів.
  • Максимальна кількість доданих до організації користувачів — 20 осіб (це можуть бути користувачі з різними ролями). Якщо вашій команді потрібно більше, ліміт кількості користувачів можна підняти за запитом до служби підтримки [email protected].
  • Один email може бути логіном тільки в одному обліковому записі. Якщо email зареєстрований в іншій організації, щоб додати його в новий обліковий запис, потрібно видалити його з попереднього.
📘

Зверніть увагу

Окремої функції для вивантаження списку користувачів з їхніми ролями в інтерфейсі чи через API немає. Отримати такий перелік можна вручну — наприклад, зробивши скріншот сторінки користувачів або скопіювавши список.

Блокування / видалення користувача

Щоб заблокувати користувача, натисніть іконку із замком у рядку користувача в загальному списку.

Можна вибрати блокування назавжди або тимчасове, наприклад — на період відпустки співробітника.

Якщо адмін заблокує користувача, доступ миттєво закриється, і система вилогінить цього користувача, навіть якщо на поточний момент він працюватиме в системі. Адмін може зняти усі типи блокування в будь-який момент.

Щоб видалити користувача, натисніть трикрапку в кінці рядка.

Видаливши користувача ви не матимете змоги його відновити, але зможете створити ще раз.

Експорт користувачів і ролей

Наразі список користувачів не можна експортувати разом із призначеними ролями. Адміністратор може переглянути користувачів і їхні ролі на вкладці Користувачі; якщо потрібна копія, збережіть дані вручну або зробіть знімок екрана.

Роль Маркетолог не надає доступу до налаштувань API та генерації API-ключів. Якщо користувачеві потрібно керувати API-ключами, призначте роль із відповідними правами керування акаунтом.


Did this page help you?